Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Vattnig bärpaj

Jag provade att göra en smulpaj ikväll, men den blev väldigt vattning (saftig), och rann som sylt. Har ni något tips till nästa gång? Jag vill ju inte blanda bären med mjöl.

Postad av Lotta i Sundsvall , 23 november 2010


 

Titta efter recept där man blandar bären med potatismjöl och socker,och sen lägger på smuldegen.Det brukar fungera.

Postad av Inger i Kramfors , 23 november 2010

 

använde du frysta bär? de brukar vattna sej mer än färska tycker jag.. ett sätt är, lägg bären i en sil och låt dom rinna av innan du lägger i dom i formen. lite mera socker är också bra!

Postad av Ricke i Stockholm , 23 november 2010

 

Eller om du har hallon/blåbär lägg det på hushålls papper. Det suger upp vattnet

Postad av Tim , 23 november 2010

 

Frysta bär är kasst till paj, tycker jag. Det blir alltid för blött. Jag har börjat låta bären rinna av och sedan kokat upp saften med potatismjöl, slängt ner bären och gjort pajen på tjock "kräm" funkar helt okej men är lite krångligare :)

Postad av Roger , 23 november 2010


Svara:
Din signatur:
Ort:

Forumkategorier

 
Huvudrätter
Vardagsmat
Antal inlägg: 4
Senaste inlägg: Lollo,
8 juni 2012
Startad av: Sofia 1 december 2010
Antal inlägg: 5
Senaste inlägg: Kupo,
1 mars 2011
Startad av: Niklas Andersson 24 november 2010
Antal inlägg: 5
Senaste inlägg: K Henrik B,
23 november 2010
Startad av: Linus G 23 november 2010
Antal inlägg: 11
Senaste inlägg: P,
23 november 2010
Startad av: Johan 23 november 2010
Antal inlägg: 9
Senaste inlägg: Mrs Logik,
23 november 2010
Startad av: Cattis 23 november 2010
Antal inlägg: 7
Senaste inlägg: Fia,
23 november 2010
Startad av: Elisabet 23 november 2010
Antal inlägg: 10
Senaste inlägg: Karin,
23 november 2010
Startad av: Linus G 23 november 2010

Starta ny tråd ...

Helg & Fest

Starta ny tråd ...

Vegan & Vegetariskt
Antal inlägg: 2
Senaste inlägg: Linnea,
23 november 2010
Startad av: Sofia 23 november 2010
Antal inlägg: 5
Senaste inlägg: Cke,
23 november 2010
Startad av: Marica 23 november 2010
Antal inlägg: 5
Senaste inlägg: E,
23 november 2010
Startad av: Nybörjaren 23 november 2010
Antal inlägg: 1
Startad av: Phil 23 november 2010

Starta ny tråd ...

Laktos & Glutenfritt
Antal inlägg: 4
Senaste inlägg: Lollo,
8 juni 2012
Startad av: Elise 10 april 2011
Antal inlägg: 1
Startad av: Jan B 23 november 2010
Antal inlägg: 2
Senaste inlägg: Hannah,
23 november 2010
Startad av: tjo 23 november 2010
Antal inlägg: 9
Senaste inlägg: Anonym,
23 november 2010
Startad av: Mormor 23 november 2010

Starta ny tråd ...

Övrigt

Starta ny tråd ...

 
Efterrätter
Efterrätter
Antal inlägg: 10
Senaste inlägg: adw,
8 november 2011
Startad av: Marie Eriksson 23 november 2010

Starta ny tråd ...

Godis
Antal inlägg: 2
Senaste inlägg: pajälskare,
28 januari 2011
Startad av: pajpaj 25 januari 2011
Antal inlägg: 3
Senaste inlägg: anonym,
10 maj 2012
Startad av: Annelie 14 december 2010
Antal inlägg: 2
Senaste inlägg: Silla,
23 november 2010
Startad av: Anna Jarl 23 november 2010
Antal inlägg: 5
Senaste inlägg: ,
25 januari 2011
Startad av: Godisgris 23 november 2010

Starta ny tråd ...

Övrigt
Antal inlägg: 2
Senaste inlägg: Helena C,
27 november 2010
Startad av: Stina H 23 november 2010

Starta ny tråd ...

 
Bakning
Matbröd
Antal inlägg: 2
Senaste inlägg: Roffekock,
23 november 2010
Startad av: Katja 23 november 2010
Antal inlägg: 3
Senaste inlägg: Sam,
23 november 2010
Startad av: Lena 23 november 2010

Starta ny tråd ...

Bullar, mjuka kakor och bakverk
Antal inlägg: 3
Senaste inlägg: Matilda,
18 juli 2012
Startad av: baka havrekex 30 november 2010
Antal inlägg: 16
Senaste inlägg: ,
23 november 2010
Startad av: Magnus 23 november 2010
Antal inlägg: 11
Senaste inlägg: Bitte,
6 mars 2011
Startad av: Janette 23 november 2010
Antal inlägg: 1
Startad av: Sanna 23 november 2010
Antal inlägg: 2
Senaste inlägg: Kaller,
23 november 2010
Startad av: Flashes 23 november 2010
Antal inlägg: 5
Senaste inlägg: Roger,
23 november 2010
Startad av: Lotta 23 november 2010
Antal inlägg: 2
Senaste inlägg: Fia,
23 november 2010
Startad av: Rainred 23 november 2010

Starta ny tråd ...

Övrigt
Antal inlägg: 1
Startad av: as 23 november 2010

Starta ny tråd ...

 
Dryck
Dryckestips
Antal inlägg: 2
Senaste inlägg: jag,
30 november 2011
Startad av: Simon 8 december 2010
Antal inlägg: 11
Senaste inlägg: ,
25 januari 2011
Startad av: Niclas 23 november 2010

Starta ny tråd ...

Te & Kaffe
Antal inlägg: 5
Senaste inlägg: Irene,
23 november 2010
Startad av: 23 november 2010

Starta ny tråd ...

 
Högtider
Jul
Antal inlägg: 1
Startad av: Julgrisen 8 december 2010

Starta ny tråd ...

Midsommar

Starta ny tråd ...

Påsk

Starta ny tråd ...

 
Övrigt
Övriga trådar
Antal inlägg: 2
Senaste inlägg: Simon,
24 februari 2012
Startad av: rj 19 juli 2011
Antal inlägg: 1
Startad av: LD 7 juni 2011
Antal inlägg: 4
Senaste inlägg: Kiki.m,
29 november 2010
Startad av: Lotta 23 november 2010

Starta ny tråd ...

Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...