Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Äppelkräm och glass

Det har stått stilla med kaktillverkningen till Caféet i byn, vilket har passat mig utmärkt i sommar. Dels har jag fått höra att det varit lite krångel med personalen och dels har den huvudansvariga inte haft tid. Lugnet verkar smyga sig på i samma takt som hösten och nu verkar det som att caféet ska börja rulla på igen. Det kommer inte bli Raw Food kakor i samma utsträckning som tidigare, utan hon nöjer sig med lite bollar, cookies och liknande. Till en början var det tänkt att det bara skulle finnas nyttiga kakor och annat. Men den ansvariga har förstått att många som kommer för att fika har ett visst motstånd mot nya saker och äter hellre sin kanelbulle som de känner till. Men ingen ska dömmas för det, allt får ske i sin egen takt. Ingen kommer dö av att äta kanelbullar, men vill man ha energi som varar och dessutom få både näring och en smakupplevelse så ska man välja det råa alternativet. =) Nu ska det serveras gratis smakprover av några chokladkakor som jag ska tillverka i slutet av veckan... Kanske kommer folk få upp ögonen för det okända då? =) Gratis är gott!

Anyway, I går gjorde jag rå äppelkräm med sesammjölk. Vi åt det till mellanmål och det är så himla gott. Verkligen lätt att göra också!

Äppelkräm

1. Skala äpplen, gärna lite sötare äpplen.

2. Skär i bitar och mixa. Stavmixer är perfekt till detta.

3. Blanda i lite kanel och om äpplena är sura kan du även blanda i lite honung.

 

Sesammjölk

1. Mixa sesamfrön till mjöl.

2. Fyll på med vatten, mixa till mjölk.

3. Blanda i lite rent vaniljpulver.

 

Till detta drack vi en chokladdrink med kakaokross. Ljuvligt och precis lika enkelt.

Chokladdrink

Vill man kan man använda sesammjölk eller annan frö/nöt mjölk som bas, men det funkar fint med bara vatten faktiskt.

1. Lägga bananer, lite färska dadlar(om man vill), kakao, lite vanilj (om man vill) i mixern.

2. Fyll på med vatten eller "mjölk", mixa!

3. Smaka av, och garnera med krossade kakaobönor.

 

Min äldsta son gillar inte att klippa sig. Visserligen gör inte det så mycket då både jag och min man tycker det är fint med långt hår även på gossar. Men jag vill i alla fall att han ska kunna se ut från sitt hår, utan att det hänger i ögonen och är i vägen. Så i går gjorde jag ett nytt försök och lyckades, utan överdrivet mycket svängande på huvudet och uppryckta axlar! Dock lovade jag att han skulle få något gott när vi skulle vakna nästa morgon, dvs idag. SÅ, därför gjorde jag glass med chokladsås till frukost i morse. Nej, som ni säkert förstår så är det inte så farligt som det låter.=) För visst kan glass vara både gott och nyttigt!

Rå Glass med jordgubb/hallon-smak

1. lägg i frysta jordgubbar, frysta hallon, bananer och kokosmjölk. 

2. Mixa med stavmixer. Har man tillräckligt med fryst frukt och banan så blir det en krämig "mjukglass".

 

Till detta hade vi chokladsås som man enkelt gör med kakao, honung och vatten. Bara att blanda i hop till önskad smak o konsistens. Jag garnerade med kakaokross, hasselnötter och bananer. Det ska vara gött o leva! =) 

Näringsvärdet på denna frukost är betydligt bättre än vilken annan husmansfrukost som helst! =) 

Husman vs. Raw Food Jag är beredd att anta duellen! =)

 

Kärlek till er alla!

 

31 augusti 2011


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...