Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Tid för miljoner semlor

Vi måste vara galna i semlor i det här landet. Knappt har julmaten åkt ut förrän de första semlorna dyker upp på fik och i butiker. Under våren smackar vi i oss osannolika 40 miljoner stycken. Under själva Fettisdagen 5 miljoner av dem.
Men vad är det som får oss att gå igång så på dessa bullar med mandel och grädde? Jag tror det finns flera svar. Ett är förstås att semlan är enkel för att vara en hel bakelse. Det är inget krångligt att göra den själv och ingredienslistan är kort. Att vi trots allt äter dem under en begränsad (nåja) tid har säkert också betydelse. Och så gifter sig smakerna av kardemumma, mandel, grädde och mjuk vetebulle och passar så otroligt bra ihop!
Det är lätt att baka sina egna semlor. Grundrådet för att få mjuka och luftiga bullar är att ta måttligt med mjöl så degen inte blir för fast. Och att låta degen jäsa både i bunken och som bullar.
Fler tips för perfekta semlor: Låt bullarna svalna helt innan du fyller dem och blanda gärna mandelmassan med hackad mandel och inkråm från bullarna. Spritsa grädden snyggt, det höjer utseendet rejält. Och pudra på massor av florsocker såklart.
Godast semlor blir det av färska vetebullar. Ska du spara bullarna till en annan dag är rådet att frysa dem i täta plastpåsar.
Då är det bara att baka en plåt semlor till fikat. Det gäller att smaska på om man ska hinna upp i över 40 miljoner före påsk!

21 februari 2017


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hello!
18 mars 2017

Hello!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hello!
16 mars 2017

Hello!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hello!
15 mars 2017

Hello!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hello!
14 mars 2017

Hello!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hello!
12 mars 2017

Hello!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hello!
12 mars 2017

Hello!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hello!
11 mars 2017

Hello!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av In my friend's web blogs they already have provided me on the website rolls, but mine usually is located at the bottom on the listing and does not selection when I place as it does for some individuals. Is this a placing that I have to difference or is this a choice they may have considered? . akfdfgedcdkekekg
10 mars 2017

In my friend's web blogs they already have provided me on the website rolls, but mine usually is located at the bottom on the listing and does not selection when I place as it does for some individuals. Is this a placing that I have to difference or is this a choice they may have considered? . akfdfgedcdkekekg

Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...