Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Svårt och lättIdag blir det något enkelt till middag. Några få ingredienser bara. Fast är det så enkelt egentligen? Jag kan inte sluta fascineras av hur något så enkelt kan smaka så bra. Samtidigt som samma råvaror kan bli rena katastrofen. Säg tillexempel att du ska laga en soppa. Du har potatis, lök, purjolök, buljongtärning och en skvätt grädde. Okej, lite timjan också och kanske en klyfta vitlök. Så få ingredienser och trots det så många sätt att tillaga dem till en soppa! Bortsett från sådant som om soppan ska vara slät och krämig eller klar… Hur länge och hårt du fräser löken, om purjolöken steks eller inte, om potatisen är fintärnad eller inte, när du tillsätter buljongen, när och hur du tillsätter vitlöken och kryddorna… Allt påverkar smaken! Plötsligt blir det inte lika enkelt. Men väldigt mycket mera spännande. Och gott! 5 mars 2012
Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|