Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Missarna som gör detVisst gör vi fel ibland. Eller rättare sagt, samma fel. Köket måste vara beviset på att människan inte lär sig av sina misstag. Kolla in den här listan på mina favorit-missar: 1, Stunta i durkslaget när jag häller av pastavattnet. Använd ett lock i stället. Resultatet: Brända fingrar och pasta i diskhon... 2, Slänger i mjölk i såsen för tidigt, innan botten är klar och mjölet löst sig i smöret. Resultat: Klumpar... 3, Orkar inte finhacka löken. Resultat: Den såsen blev också en katastrof... 4, Tror jag ska hinna baka av alla bröd innan de jäser sönder. Resultat: Platta och degiga bröd som varken duger till foto eller frukost. 5, Parmesanosten. Det är lite pinsamt. Men jag har skurit mej flera gånger i tummen när jag envisats med att hyvla stenhård parmesan med en vanlig osthyvel. (Allt för att jag inte orkat ta fram en kniv!) 6, Strör mjöl rakt från burken i stället för att skeda. Resultat: Ett vitt inferno när 1,5 kilo mjöl rasar ner i kastrullen och ut över spisen... 7, Och så vidare... Men å andra sidan: Eftersom missarna nu är så bekanta så har jag faktiskt börjat förlika mej med dem. Jag tar lite extra pasta, så kan jag slå ut en del av den i vasken. Det finns mixer, när jag slarvat med såsen. Löken får väl koka in i såsen, så mjuknar den oftast. Och att ha ett gäng fula brödlimpor i frysen är praktiskt om tjocka släkten plötsligt vill ha en macka. Fortsätter jag att hyvla mej i tummen blir väl huden snart tjockare och lite mjöl mer eller mindre märks inte så mycket i det här köket... 28 juni 2010
Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|