Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Matinspiration tar sin tid!Bäcken ligger torrlagd och vi kommer hem med några skrynkliga kantareller som skramlar i påsen. Sommaren har varit torr i stora delar av landet och svampen lyser med sin frånvaro. Istället tar vi vara på äpplena som faller från träden och räddar plommon från hungriga rådjur. Eget äppelmos, plommon till sylt och torkad frukt i burkar. Det är någonting visst med hemgjort. Det är någonting lugnande i att fylla förråden. Samtidigt blir det ofta bråttom att hinna med. Med jobb, skola och fritidsaktivitetet springer många av oss genom tillvaron i en ständig press. Sällan märks det lika tydligt som nu, när hösten drar in. Visst lagar många av oss mat från grunden, visst tar vi vara på skörd av frukt och bär. Så mycket vi orkar och hinner. Men för inspiration behövs ofta tid. Kanske är det därför butikerna svämmar över av halvfabrikat? Själv tänker jag rensa bland matprojekten denna höst. Kanske minska på antalet varianter. För hellre ett halvfyllt förråd men med inspirationen i behåll än ett proppfullt utan matglädje! 27 september 2016
Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|