Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

I fas med det jag lagar

Jag är en periodare. När det gäller mat, alltså. Jag kan snöa in på någonting ett tag och gärna laga det varje dag. Och på många sätt passar det rätt bra om man jobbar som matskribent. För det blir lätt lite enahanda i köket. Veckorna före påsk var det lamm på längden och tvären. Till våffeldagen var det… förvånande nog våfflor. Semlor. Midsommarkäk. Välj vad du vill – vi följer matåret och lagar efter säsong. Eller rättare sagt – vi lagar lite före säsong och gärna orimligt mycket av det vi lagar. Allt för att provsmaka och välja.
Så tricket är att vara i fas med det man ska laga. Har man tur så är man sugen på att bara baka bullar timme efter timme. Kladdkakor går också fint. Eller att koka fudge en hel dag! Recept på korngrynsgröt gäller det självklart att smita undan på något sätt…

2 april 2013


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...