Frasig våffeldag
Vårvädret är sällan att lita på. För även om solen skiner vackert över Stockholm så är det ännu tjockt med snö så fort man lämnar staden. Skönt då att det trots allt finns ett vårtecken värt att lita på: Våffeldagen! Ingenting går upp mot våffelfras medan solen (nåja…) skiner in genom lindrigt rena köksrutor. Det skulle möjligtvis vara om solen sken in på våfflor genom ett rentvättat köksfönster. Men vem bry sig om vintersmutsiga rutor när man får våfflor?
Själv njuter jag helst av en belgisk våffla. Men som det gamla ordspråket säger: En våffla gör ingen våffeldag! Därför gäller det att ladda upp med tillbehör för en rejäl omgång.
Förslag på våffelmeny, våffeldagen 2013:
Förrätt
Våffla med gorgonzola och hjortronsylt.
Huvudrätt
Dito med parmaskinka, pecorino och glöggkryddad rabarbersylt.
Allternativ med fetaostkräm, soltorkade tomater och färsk basilika.
Efterrätt
Våfflor med vaniljglass, hemkokt jordgubbssylt och varm chokladsås.
Och om du orkar mer efter den måltiden kan du alltid börja om från början…
God våffeldag på er alla!
24 mars 2013
"Men som det gamla ordspråket säger: En våffla gör ingen våffeldag!"
Ursäkta, men hur gammalt är det här ordspråket egentligen? Kan inte hitta någon information om när Vårfrudagen blev till Våffeldagen och en sökning på Google på ditt citat lämnade noll träffar i princip. Inte något ordspråk jag hört förut. Mvh