Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Förrätt, någon?För ett tag sen fick vi en kul inbjudan till middag. Våra vänner bjöd på trerätters, med möjlighet att fritt välja mellan förrätt, huvudrätt och efterrätt. Möjligheten fanns altså att äta tre efterrätter om man så ville. Eller två förrätter och en huvudrätt. Linje två segrade - och vi valde en huvudrätt och två efterrätter. Då värdparet är kakfantaster av stora mått blev kvällen mycket lyckad! Jag har aldrig varit mycket till förrättsmänniska. Inte på det sättet att jag måste servera en lagad rätt till förrätt. Däremot har jag allt oftare börjat servera tilltugg som passar före maten. Några skivor salami eller små bitar emmentaler. Morotsstavar och champinjoner smaksatta med vinäger. Rostade brödbitar med resten av fetaosten från igår. Och så vidare. Jag tror det håller på att bli en vana. I synnerhet de dagar då huvudrätten är lite klen räddar aptitretaren kvällen. Matgästerna protestera inte utan tuggar nöjt - det är lätt att lägga sig till med vanor. Glöm bara tanken på att jag börjar servera efterrätt varje dag... 4 april 2011
Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|