Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Flädersaft överallt!

Sommartid och vi plockar fläderblommor. Stora, vita och nästan helt utan löss i år. Fläderblommor är ett sommarmirakel. Hur kan så mycket smak finnas i de där små vita tussarna? Och vilken smak sedan… ingenting annat smakar likadant.
Snart är köket fullkomlig fullt med bunkar och grytor. I var och en av dem simmar blommor i sockerlag tillsammans med citronskivor (och en och annan bladlus). Ännu en gång fylls huset av blomdoft och det är bara att konstatera – Ibland är det enklaste det allra finaste. Och att laga flädersaft är mycket enkelt:

  • Plocka 30 klasar utslagna fläderblommor. (Det låter mycket men en liten buske brukar ha minst så många klasar…)
  • Rensa bort eventuella smådjur och lägg blommorna i en stor bunke.
  • Tvätta och skrubba tre stora, ekologiska citroner. Skiva dem och lägg i bunken hos fläderblommorna.
  • Koka upp 1 ½ liter vatten tillsammans med två kilo socker i en kastrull. Låt koka tills sockret löst sig och blanda ner en påse citronsyra (30 g).
  • Häll sockerlagen över blommor och citroner. Lägg på ett lock eller en handduk och ställ svalt i 3–4 dager.
  • Sila av saften och häll på rengjorda flaskor om den ska drickas snart, eller frys in om den ska sparas.
  • Späd saften med vatten efter behag och lägg massor av is…
7 juli 2011


Kommentar av patrik
2 augusti 2011

mums!

Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...