Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Blöta delikatesser

Höstens (eller ska vi kalla det sensommarens?) första riktiga regnväder trummar mot rutan och ute hukar växterna för den plötsliga vätan. Få blir väl direkt upplivade när de kliver ut genom porten och möts av regnet när arbetsdagen börjar. Bor man på landet kan man lätt få panik över veden som ännu inte kommit under tak och väggen du skulle ha målat medan den var torr…
Men det finns tröst att få. Och ingen dålig sådan dessutom! För varje regnig morgon kan du lugnt luta dej mot tanken på hur svamparna växer i skogen. Se för ditt inre hur du plockar korgarna fulla! Tänk hur du rensar dem snabbt och lätt i ljuset från fotogenlampan (nåja…) och hur smöret fräser i stekpannan borta på vedspisen. Fraset av rostat surdegsbröd med smörstekta kantareller och en ångande svamprisotto som sakta kokar samman medan brasan sprakar…
Inte illa alls! Plötsligt kändes regnet lite mindre tungt. Jag tror till och med att det är sol ute?

2 september 2013


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...