Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Oändliga möjligheter!

Jag gillar maträtter som man lätt kan variera, gärna allt ifrån "middag på tio minuter" till ett långkok en söndagkväll. Rätten jag talar om är risotto. Själva grundkonceptet är rätt simpelt, receptet står tom på baksidan av avoriorisförpackningen. Det som lockar mig är de vidsträckta möjligheter som finns för att variera rätten. De personliga favoriterna är med kräftskärtar, Karl-johansvamp och bacon/kantareller.

Kvällens middag blev det sistnämnda, och så här gick det till.

Risotto

  • 3st Scharlottenlökar (alt 1 rödlök)
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 2 buljongtärningar (grönsak)
  • 4 dl Arborioris
  • 2-3 dl vittvin (kan ersättas med mer buljong)
  • Riven parmesan, ca 1dl
  • Salt + peppar
  • 1 pkt bacon
  • 150-200 g kantareller/trattkantareller
  • Färsk timjan

Hacka scharlottenlök och vitlök fint och fräs på ganska låg värme i olivolja i en kastrull tills dess att löken är mjuk och blivit lite glansig. Värm vattenoch lägg i buljongtärningarna och låt dem lösas upp. 

Höj värmen och häll i vinet då det är som varmast (man vill åstadkomma att alkoholen ångas bort så fort som möjligt för att ta tillvara på så mycket smak som är möjligt). Sänk ned till låg värme och häll i riset. Då vinet kokat in tillsätts lite buljong i taget, allt eftersom det kokar in.

Bacon & Kantareller

Hacka bacon i små bitar och stek på ganska hög värme. Tillsätt finhackad vitlök och stek tills dess baconet börjat få färg. Tillsätt svampen och lite hackad färsk timjan och stek på låg värme.

                         

22 november 2010


Kommentar av Linnéa
23 augusti 2011

Varför kommer det inga uppdateringar?

Hemskt trist!

Redaktionens kommentar

Det har tyvärr blivit lite längre inaktiv period än tänkte, men nu så!

Mvh Simon

Kommentar av Mumsaren
22 november 2010

Oj, måste prova! Tack!

Kommentar av Bengt Johansson
22 november 2010

Där satt den!

Galet gott!

Svar av Simon
25 november 2010

Ja det blev en riktig hit! :)

Svar av Amanda
18 december 2010

Började du blogga den 30 september? Om inte, hur ser man dina äldre inlägg? :)

Svar av Simon
25 december 2010

Ja jag började blogga då så du har alldeles rätt

Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...