Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Vedeldad lycka

Det var inte så värst kallt när vår nyinstallerade, begagnade kökspanna havererade. Kylan kom ett par dagar senare... För att göra en lång historia kort har vi nu en fin vedspis, nyproducerad av gammal modell, som värmer oss i köket.

Nersjunkna i tankar på vedlängd, effekt, mått, tänkte vi inte så mycket på att vi faktiskt skulle kunna laga mat på den. Inte i, den har ingen ugn och det är förstås synd, men kokplattan ovanpå är oslagbar. Kalla dagar (större delen av vintern hittills) lagar vi ingen mat alls på elspisen... Det är som om maten smakar lite bättre lagad på vedspis. Att behöva fundera på när maten ska tillagas är som en extra krydda: ingen risotto när vedträna just har tagit fyr, och ingen stekning när det börjar bli en falnande glödbädd. Lillans puréer värms snabbt i minsta gjutjärnsgrytan, utan energiförluster. Mindre elräkning, mindre energianvändning, mera mys.

29 januari 2013


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...