Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
TepreferenserJag är ingen stor kaffedrickare, men kaffe med glass i är kalasgott. Fast härom dagen stod glasspaketet på bordet tillsammans med tekannan... klockan sju på morgonen. Saken har sin förklaring. Visst, kladdkaka funkar utan grädde. Glögg kan man kolka i sig utan russin och mandlar. Till och med bröd utan pålägg kan gå an, men inte te utan mjölk! När mjölken är slut ser åtgärdslistan ut som följer: 1. Finns det någon grädde tillgänglig? 2. Gå ner och handla. (inte särskilt lockande klockan sju på morgonen) 3. Vaniljglass. 4. Filmjölk? Nej, så lågt kan man bara inte sjunka... Förutom te har jag inga tyngre missbruk, men får jag inte en ångande kopp (eller tre) när jag stiger upp på morgonen får min omgivning hålla i hatten. Minst en halv kanna mitt på dagen och gärna några omgångar till när skakningarna blir som värst frampå eftermiddagen. Värst är det när man reser bort. Det känns lite ofint att hala fram sin medhavda tesil när någon försöker förgifta ens lekamen med syntetiskt smaksatta jordgubbs- och vanilj-påsar framställda av det absoluta bottenskrapet vid teskörden. Ett robust ceylonte gör sig finfint i de allra flesta situationer. Vaniljglassen reserverar jag gärna för kaffedrinkarna. Bättre än filmjölk, måste tillstås. Att det blev glass till frukosten är i alla fall en trevlig biverkning. 30 januari 2011
Kommentar av
Néa
30 januari 2011
Haha, jag känner igen det allt för väl. Min cream cheese, som i stort sätt är en dagligt använd vara till frukost (bra att kleta fast salladsblad på mackan med) och finfika (scones), är nästan slut. Det finns yttepytte kvar, och jag vill verkligen inte gå ut. Efter gårdagens kalas är huvudet inte riktigt med på längre färder än till köket. Fast jag har iallafall mjölk! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Hunger och framförallt törst är väl den största källan till kreativitet i världen ;)