Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
MellanmålsmuffinsUte lyser solen retsamt och här sitter jag och måste få saker gjorda inne. Nåja, i alla fall kan man väl ta ett mellanmål på trappan med nästan-nyttiga mellanmålsmuffins? Förvisso i bullformar, de blir förstås snyggare i riktiga muffinsformar. Visst är det trevligt att hitta bär från förra sommaren i frysen? Ungefär så här gjorde jag dem:
Mellanmålsmuffins med dinkel och vinbär cirka 15 st i bullformar 75 g smör 2 msk rapsolja 2 dl mjölk 1 msk honung 3 msk russin 2 dl röda vinbär (eller andra bär från frysen) 4 dl dinkelmjöl (eller 2 dl vetemjöl + 2 dl grahamsmjöl) 2 tsk bakpulver en nypa salt
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och blanda med rapsolja och mjölk. Tillsätt russin, vinbär och honung. Blanda mjölet med bakpulver och salt och rör sedan ner i smeten. Fyll formarna till 2/3 och grädda sedan i cirka 10-15 minuter. 12 mars 2012
Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|