Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Mellanmålsmuffins

Ute lyser solen retsamt och här sitter jag och måste få saker gjorda inne. Nåja, i alla fall kan man väl ta ett mellanmål på trappan med nästan-nyttiga mellanmålsmuffins? Förvisso i bullformar, de blir förstås snyggare i riktiga muffinsformar. Visst är det trevligt att hitta bär från förra sommaren i frysen? Ungefär så här gjorde jag dem:

 

Mellanmålsmuffins med dinkel och vinbär

cirka 15 st i bullformar

75 g smör

2 msk rapsolja

2 dl mjölk

1 msk honung

3 msk russin

2 dl röda vinbär (eller andra bär från frysen)

4 dl dinkelmjöl (eller 2 dl vetemjöl + 2 dl grahamsmjöl)

2 tsk bakpulver

en nypa salt

 

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och blanda med rapsolja och mjölk. Tillsätt russin, vinbär och honung. Blanda mjölet med bakpulver och salt och rör sedan ner i smeten. Fyll formarna till 2/3 och grädda sedan i cirka 10-15 minuter.

12 mars 2012


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...