Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
LatmansgöraNu pustar Sverige ut i en samfälld suck av lättnad efter helgernas svullo-orgier. Aldrig mer vill vi se en skinka eller plastförpackad rödbetssallad, även om de bjuds ut till halva priset! I butiken svämmar extraprishyllorna över av glättigt rödklädda hushållsostar och bedjande sexpack med julmust. Nog kan man vara smart och ekonomisk och köpa sig ett glöggförråd som räcker från första advent ända fram till påska nästa år, men sugen är man knappast. Bort med tunggumpad ringdans, dags för lättare steg i köket.
Så kladdigt det är! Så mycket hinnor och kärnor. Äpplen passar bättre för en latmask som jag, eller bananer för den delen; bara att slurpa av skalet. Fast citrus är faktiskt förbaskat gott. Jag rekommenderar citrussallad på de sorgliga resterna i fruktskålen! Använd en vass kniv och ta bort hinnorna och peta ut kärnorna. Skär i bitar och blanda gärna olika färger. Själv gjorde jag en mycket simpel lag på resterna av en honungsburk som jag slog hett vatten i och lät frukten dra i en stund. Annars kan jag tänka mig att lite mynta är gott att hacka ner, eller kanel om man kör på bara apelsiner. 13 januari 2011
Svar av Godsägar´n
16 januari 2011
Skönt att höra! Jag blev nästan orolig ;) Kör så det ryker! Kommentar av
Godsägar´n
14 januari 2011
Oj, vad nyttigt allt blev! Nästan lite oroväckande?! Nåja - det går alltid att servera kalorier i form av grädde, glass eller kolasås till! Hemlagad chokladsås fixar till vilken nyttig fruktsallad som helst! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Hu, alltför nyttig vill man inte utge sig för att vara. För att lugna oroliga läsare kan jag berätta att gårdagens fruktsallad ackompanjerades av stora mängder vispgrädde och att jag just provsmakar vilt av det pågående skorpbaket.