Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Knådfri brödvirtuos
Lite mjöl och vatten kan försätta berg. I alla fall tillsammans med salt och en ugn. Berget i fråga är min pappa. Han älskar bröd men skulle nog inte komma på tanken att baka det själv, om det inte vore för surdeg och autolysmetoden (knådfri bakning som får ta tid och där degen viks samman istället för att knådas). På besök hos mig en gång fick han smaka ett förvisso gott, men hopplöst dåligt jäst bröd på bara surdeg och helt knådfritt bakat. Det var ändå tillräckligt för att han skulle vilja prova själv. Och vilken brödvirtuos till far jag har fått! Han bakar magnifika surdegslimpor, minst en gång i veckan, och sköter sina surdegar som lindebarn. En smula nörderi har nog ett finger med i spelet, men framför allt en längtan efter riktigt bra bröd. 27 juni 2012
Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|