Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
HusmorstiderAtt sylta och safta, syra, lägga in, hushålla, odla, kunna bra råvaror - känns det igen som de senaste trenderna i matvärlden just nu? Jojomen. Och samtidigt: det är ju bara de ursprungliga husmorskunskaperna. Husmodern, numera utan stärkt förkläde och klut om huvudet, har fått ett rejält uppsving.
I förra veckan fick vi hem ett lass ved av en man som måste ha varit i åttioårsåldern, minst, men pigg och vital som en ekorre. Över en kopp kaffe berättade han om hur de släpade is på vintrarna till isladorna, dåtidens frys. Så långt behöver man kanske inte gå, men kallskafferiet förtjänar erkännande! Nu ska det bara på lite nytt hyllpapper istället för de gamla kork- och linoleummattorna. 24 september 2012
Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|