![]() Snabba scones![]() ![]() ![]() HippietipsSommarens favorit doftar av murrig inredning, skadedjursbemängt skägg och speglande solglasögon. Jag måste slå ett slag för den svenska hippiefalafeln! Det är en mysko sommarlunch som har fått växa fram organiskt, helt i sin ordning alltså. Basen är svensk falafel, det vill säga falafel gjord på gula ärtor istället för kikärtor. Mer klimatsmart med andra ord, dessutom går ekologiska gula ärtor att få tag på för en billig peng. Den idén kommer från Majas klimatmat via trevliga matbloggen pickipicki. Falafeln serveras sedan i grahamsbullar tillsammans med surkål, yoghurtsås med persilja och vitlök från egna trädgården och förstås en massa trevliga grönsaker direkt från landet. Portlak (suckulent omega3-rik bladväxt), isört (märklig bladväxt som smakar syrligt och salt), egen gurka eller vad man nu råkar ha smakar finfint till. Vojne vojne, så trevligt, tycker hela familjen. Och flummigt så det förslår. 10 juli 2011
![]() Hembakat bröd![]() ![]() Snabba scones![]() ![]() ![]() Frukostbullar![]() ![]() ![]() |
|