Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Förhoppningar om matåret 2011
År 2011 har några dagar på nacken och jag funderar över året som gick och året som kommer. Förra året gick för min del i ett syrligt tecken. Surdegsbakandet var väl den största nyheten för min och många andra svenskars del, en trevlig trend som förhoppningsvis ska få bubbla vidare under 2011. Präktigt, javisst, men också nyttigt, roligt och framför allt välsmakande. Dessutom tog jag mod till mig och smakade surkål för första gången. Ingen höjdare, om ni frågar mig. Bättre då med heminlagd mjölksyrad lök och morötter som jag fick smaka senare. Dottern var vild av förtjusning.
11 januari 2011
Svar av
11 januari 2011
Hur skiljer man en finsk från en svensk kålrotslåda egentligen? Svar av Fia
12 januari 2011
Det är väl ingen skillnad egentligen. Fast att den är finsk låter så trevligt. Man ser bastun för sig och riktigt hör björkriset snärta... Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
2011 kommer att bli ett coolt år! Provat kålrotslåda?